Aanbevolen literatuur
ayurvedaboek Lies ameeuw

Ayurveda vanuit het hart 

Lies Ameeuw


In haar boek legt Lies vol passie de achtergrond, de basisprincipes en een aantal gevorderde principes van Ayurveda uit. Een zeer compleet boek dat prettig en begrijpbaar geschreven is. 


Wat ik aan Lies waardeer is dat zij ook veel aandacht geeft aan de intuïtieve kanten van Ayurveda. Als u meer wilt leren over Ayurveda dan raad ik dit boek van harte aan.


Bij Lies Ameeuw heb ik mijn opleiding tot Ayurvedisch voedings- en leefstijlconsulent afgerond.


€24,50 Verkrijgbaar via o.a. bol.com
ayurveda kookboek

Ayurveda kookboek

Lies Ameeuw


Een boek vol eenvoudige maar heerlijke Ayurvedische recepten en met een degelijke beknopte uitleg van de achterliggende basisprincipes van Ayurvedische voeding. 


Ayurvedisch koken wordt vaak gezien als ingewikkeld en tijdrovend. Dit boek laat zien dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Lies heeft Ayurvedisch koken vertaald naar de westerse keuken. 


                                                                               Een aanrader voor beginners en gevorderden die volgens de Ayurveda willen koken.


                                                                              €24,99 Verkrijgbaar via o.a. bol.comvedisch koken ayurveda

Vedische Kookkunst

Adiraja Dasa


Met dit boek ben ik in aanraking gekomen tijdens een Ayurvedisch kookweekend. 


De gerechten zijn zeer divers, uitgebreid en, naar mijn mening, heerlijk. Dat kunnen mijn vrienden, die regelmatig bij mij komen eten, beamen. De gerechten variëren van simpel tot ingewikkeld en zijn strikt Vedisch dat wil zeggen: gemaakt voor een leven gericht op spirituele groei. In de praktijk betekent dat er o.a. geen vlees en geen knoflook gebruikt wordt. 


Ook dit boek kan ik zeer aanraden maar wel voor gevorderde keuken prins(ess)en en die er tijd voor over hebben om authentiek Indiaas te leren koken en eten.  


€59,95 Verkrijgbaar via o.a. bol.comAyurveda voeding koken

Ayurvedische voedingsleer in de praktijk

Anil K. Mehta


Dit boek omvat een zeer uitgebreide uitleg over de Ayurvedische kijk op voeding. Alle basisprincipes worden uitgelegd en de effecten van veel ingrediënten staan vermeld. 


Het bevat ook diverse recepten en menu's voor alle dosha's en zelfs menu's die bij ziekten toegepast kunnen worden. Het leest als een studieboek en is ook bedoelt om uw diepgang en kennis van de Ayurveda te vergroten.


Het is geschreven door de zeer ervaren Ayurvedisch arts dhr. Mehta die praktijk heeft in Den Haag. Dhr. Mehta heeft diverse boeken over Ayurveda op zijn naam staan en is oprichter van EISRA een opleidings instituut voor Ayurveda waar ik een aantal jaar gestudeerd heb.


                                                                               €24,50 Verkrijgbaar via o.a. bol.com


   

© Copyright 2016 - gezondmetayurveda.nl