Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het gratis receptenboek;
Ayurveda; De recepten en de seizoenen

Ik breng 1 á 2 keer per maand een nieuwsbrief uit met daarin een recept,
een blog of tips en ik hou je via deze weg op de hoogte van aankomende seminars en consultatie dagen.

Omdat het een groot bestand is (55MB) krijg je van mij binnen een week een WE-transfer link toegestuurd waarmee je het kunt downloaden. Het kan zijn dat het in je SPAM-folder belandt dus check dat eerst als je niets ontvangt. 
 
Ayurvedische tips tijdens de COVID-19 pandemie
Als je net zoals ik ben dan vraag je je mischien af wat je kunt doen om deze Corona pandemie zo goed mogelijk door te komen. 
Vandaar dat ik je een aantal tips wil sturen uit de Ayurveda die kunnen helpen. 

De laatste week heb ik contact gehad met collega's om informatie te delen en daaruit kwamen deze tips naar voren.
Allereerst, het is vooral zaak om preventief te werken en het advies van het RIVM op te volgen dus handen wassen met zeep (20 seconden) en voorzichtig te zijn met contacten (social distancing).

Okay, nu de Ayurvedische tips die ik je mee kan geven die vooral bedoelt zijn om het immuun systeem te ondersteunen wat onze immuniteit zal uiteindelijk hetgene zijn dat met he virus moet dealen.

1. Een immuniteit ondersteunend drankje. 2 glazen per dag met; 1 deel wortelsap, 1 deel rode bieten sap en een deel granaatappelsap, plus een halve theelepel kurkuma.

2. Virofight - Er zijn diverse kruiden die het immuun systeem ondersteunen en een anti-virale werking hebben. Virofight, een supplement dat je via ayushakti.eu kunt bestellen bevat o.a. Guduchi, Katuja en Kalmegh die allemaal anti virale werkingen hebben en de immuniteit onderteunen. Ter preventie kun je 2 per dag nemen. Als je ziek bent dan kun je er 4 tot 8 per dag nemen.

3. Ook is het nu van belang om te letten op je voeding om je spijsverting zo goed mogelijk te laten functioneren. Immers een gezonde spijsvertring is de basis van een goede gezondheid en immuniteit. Dus kan ik je de volgende dingen aanraden;
    • Vermijdt voeding dat lastig verteerd zoals; rood vlees, tarwe producten en melkproducten.
    • Eet zoveel mogelijk warm, voor ontbijt, luch en diner en vermijdt rauwe voeding.
    • Neem na het opstaan een warm glas water met een beetje citroensap of neem gemberthee.
    • Neem minder koolhydraten en meer groenten en peulvructen. Met koolhydraten bedoen ik vooral granen zoals rijst, de eerder genoemde tarwe en aardappelen.

Pas goed op jezelf en de mensen om je heen. Als je wilt kun je dit ook doorsturen naar iemand die er wellicht baat bij heeft. 
Heel veel strekte en straks is het allemaal weer achter de rug :).  
Leef gezond door een voeding- en een leefstijl 
die bij jouw lichaam en geest past 

Gezond zijn is belangrijk voor je en daarom leef je bewust. Je let op wat je eet en waar je voeding vandaan komt want je vindt dat de basis vormt van een goede gezondheid. Je leest erover op internet, in boeken en tijdschriften en probeert verschillende dingen uit. Je doet je best om wat je leest toe te passen. Dat is niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor je gezin want uiteindelijk wil je gezond oud worden en lang van hen en van het leven genieten. Toch valt dat niet altijd mee.

Herken je dit?

Vind je al die verschillende soms tegenstrijdige berichten in de media over voedingsadviezen, onderzoeken en diëten verwarrend? Wat is nu eigenlijk gezond? Wat past bij jou? Hoe weet je dat je het goed doet? Hoe krijg je duidelijkheid? 

Je hebt al een paar keer geprobeerd om je eetgewoonten te veranderen maar je valt toch steeds weer terug in oude patronen. 

Je hebt geen zin om uren in de keuken staan. 
  
Je wilt ook niet dat het een rib uit je lijf kost om gezond te eten. 

Wil je nu eindelijk wel eens weten welke voeding en leefstijl goed bij je past? En dat gebaseerd op een methode die al heel lang bestaat en zich al bewezen heeft?

Hoe zou het zijn als:

  • Je weet welke gezonde voeding je moet kiezen als je in de supermarkt staat. 
  • Je weet hoe je eenvoudig gezonde gerechten kunt bereiden. 
  • Je weet hoe je dit betaalbaar kunt doen. 
  • Je weer lekker voelt in je lijf en energie over hebt. 
  • Je weet hoe je flexibel kunt omgaan met dinertjes en feestjes.    
  • Dit gebaseerd is op kennis die al duizenden jaren toegepast wordt. 

Lijkt je dit wat? 

Hoe leer je dit? Ik begeleid je daarin met behulp van de kennis uit de Ayurveda: een universele, holistische Indiase gezondheidsleer die van voor onze jaartelling dateert en die vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt. Met behulp van deze kennis leer je je eigen lichaam en geest type kennen en hoe je jezelf in een natuurlijke balans houdt door middel van voeding en je leefstijl. Je leert welke voeding en leefstijl bij je past en wat je beter kunt laten gebaseerd op jouw persoonlijke gesteldheid.

Dus hou op met ploeteren en kom leren wat echt gezond eten en leven is!

Begin met mijn gratis tips die je hieronder kunt ontvangen door je e-mail adres achter te laten. Dan gaan we er samen voor zorgen dat jij een gezond eet- en leefpatroon hebt dat bij jouw lichaam en geest past.

Blogs

Volg me op Facebook 
waar ik regelmatig praktische tips geef