Aangenaam 
David Slothouber

Mijn naam is David Slothouber. Geboren en getogen te Gouda. Jarenlang heb ik in technische banen gewerkt maar ik heb altijd één echte passie gehad: de vraag wat mensen gelukkig maakt? Daar ben ik al sinds mijn jeugd mee bezig. In eerste instantie voor mijzelf natuurlijk omdat ik me niet zo gelukkig voelde. Het diepe nadenken wat ik deed over gelukkig zijn sloot natuurlijk niet aan bij mijn leeftijdsgenoten, die vooral geïnteresseerd waren in wanneer het eerstvolgende feestje plaats zou vinden. Bovendien had ik toen ook een chronisch gebrek aan zelfwaardering waardoor ik me continu alleen voelde. Dat is ook niet heel erg bevorderlijk voor een bruisend sociaal leven. 


Daarom ging ik op mij 20ste meditatiecursussen volgen en boeken lezen zoals de Bhagavad Gita in een poging om de ‘ essentie van het leven’ te kunnen bevatten. Ik doe dingen graag diepgaand en grondig, dus dat moest goed uitgezocht worden.


Ik kwam erachter dat het mij juist heel gelukkig maakte om mee te werken aan het geluk van anderen. Nu ben ik ook iemand die naast filosoferen ook van lekker eten houdt. Ik kwam in aanraking met een gezondheidsleer (Ayurveda) waar voeding en levensstijl centraal stond en dat leek me een hele mooie insteek om mee aan de slag te gaan. 

Het is n.l. ideaal voor mij want werken met voeding en leefgewoonten zijn lekker concreet. Ik hou van concrete en duidelijke resultaten maar dan holistisch bekeken. Een combinatie het fysieke en het filosofische. Dat zie ik ook b.v. terug in het Aikido dat ik beoefen: een fysieke krijgskunst met een heldere denkwijze er achter. Daarnaast vind ik het gewoon heerlijk om mensen te begeleiden en hen vooruitgang te zien maken. Mijn doel is om het mogelijk te maken dat mensen al hun kwaliteiten voor 100% kunnen inzetten waardoor ze een vervuld en gelukkig leven leiden. 


Ieder mens is anders en heeft zijn eigen kwaliteiten dus iedereen heeft een andere voedings- en leefwijze nodig om volledig tot zijn recht te komen en gezond te zijn. En het is heel simpel om gezond te eten en je energie terug te vinden, je moet alleen weten hoe. Dat leer ik je dus en ik denk met je mee om het zo praktisch mogelijk in je leven toe te passen. 


Sinds ik me met gezondheidsleer bezig houd heb ik uiteraard mijn eigen eet- en leefpatroon stap voor stap verandert waardoor ik flink ben afgevallen en ik een stuk meer energie ervaar. Waar ik eerst aan het weekend niet genoeg had om volledig bij te komen van de werkweek heb ik nu energie over. Ook ben ik een veel beter kok geworden wat mijn familie en vrienden kunnen waarderen. Dat is ook wel eens een nadeel want uit eten is juist een stuk minder interessant geworden, ik kan het zelf namelijk vaak gewoon beter, vind ik. Smaak is subjectief natuurlijk.  


Wat je nog meer van mij moet weten:


Ik ben vegetariër. Ja, een echte, geen flexitariër. Maar wees niet ongerust, ik vind het een persoonlijk keuze niet iets dat opgedrongen moet worden. Ik ga je het niet verplichten als je bij me komt. 

Ik hou van Science fiction - alle media waar een ruimteschip in voorkomt vindt ik automatisch interessant. 

Ik heb ook last van een nerd-achtige, absurde, droge, Britse humor. Dat is terminaal, niets meer aan te doen             helaas, ook niet met voeding. 
 


Wil je kennis maken?

En wil je weten of ik van waarde voor je kan zijn 
met mijn expertise en ervaring?
 
© Copyright 2016 - gezondmetayurveda.nl